Σπιτική λεμονάδα

Και ο υδράργυρος ανέβηκε….και γεννήθηκε η έντονη επιθυμία να πάμε παραλία για ένα μπανάκι. Το εξοχικό μας, μας περιμένει εδώ και καιρό, ίσως όχι έτοιμο ακόμα, αλλά είναι μία ιδανική λύση για να βουτήξουμε στα δροσερά νερά της κοντινής παραλίας. Φτάνουμε και αντικρίζουμε τον κήπο μας…. μία όαση!!! Τα δέντρα φουντωτά και καταπράσινα, κάποια από αυτά φορτωμένα με καρπούς. Αλλά η έκπληξη ήταν οι λεμονιές μας που ήταν κατάφορτες και έτοιμες να σπάσουν από το βάρος των καρπών. Η συγκομιδή, μας απέφερε μεγάλο αριθμό από τσάντες γεμάτες με μεγάλα και ζουμερά λεμόνια.

Ιδέα !!!

Ας τα αξιοποιήσουμε φτιάχνοντας μία σπιτική λεμονάδα για τα παιδιά και ένα limoncello για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού, πίνοντας με την παρέα ένα ποτό από τον κήπο και τα χέρια μας.

Υλικά για τη λεμονάδα.
500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
500 γραμ. ζάχαρη
200 ml νερό

Για 2 μπουκάλια των 700 ml σπιτική λεμονάδα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση). Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή λεμονάδα, ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια.

Υλικά για limoncello
10 λεμόνια
1 λίτροο αλκοόλ ( βότκα, τσίπουρο, ρακή)
500 γρ. ζάχαρη
• 500 ml νερό

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα και την βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο. Περιχύνουμε με το αλκοόλ και σφραγίζουμε. Αφήνουμε να μείνει από 3 έως 10 ημέρες. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραίο γίνεται.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5’. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε τουλπάνι σουρώνουμε το αλκοόλ που πλέον είναι κατακίτρινο και αφαιρούμε τις φλούδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε.
Ισομοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα μπουκάλια. Το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.

Εκτός από καταπληκτικό χωνευτικό ποτό, καθαρίζει και φρεσκάρει το στόμα ,γι αυτό και σερβίρετε στο τέλος ενός γεύματος.

Στο τέλος της ημέρας, αφήνοντας πίσω μας, την εικόνα του παραδεισένιου κήπου μας  ήμασταν πλέον σίγουροι, ότι η απόφασή μας να εγκαταστήσουμε σύστημα αυτόματου ποτίσματος, ήταν περισσότερο από έξυπνη. Επειδή πολλές φορές η παρουσία μας, για την φροντίδα του κήπου μας είναι δύσκολη, επιλέγουμε να τη λύση του αυτόματου ποτίσματος με έξυπνους και ευέλικτους προγραμματιστές αυτόματου ποτίσματος, για να  μας μένουν   ειδυλλιακές εικόνες στη μνήμη μας.