• -

Ποιος είναι ο σκοπός ενός συστήματος αυτόματου ποτίσματος

Τι είναι αυτό, που θα μας κάνει,  να αποφασίσουμε να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας?

Η βασική έννοια της εγκατάστασης ενός τέτοιου συστήματος, είναι να ποτίζει τα φυτά μας σε καθορισμένους χρόνους, για καθορισμένα χρονικά διαστήματα και σε ελεγχόμενες ποσότητες νερού, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Για να έχουμε έναν ανθοστόλιστο κήπο ή μια ωραία εικόνα, φρόνιμο  θα είναι να προχωρήσουμε  στην απόφαση για την εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος. Ιδανική λύση όταν δεν μπορούμε να είμαστε παρόντες κάθε φορά που τα φυτά μας χρειάζονται τη φροντίδα μας ή όταν η κούραση μας κάνει αναβλητικούς , ας μην δώσουμε στον κήπο μας την εικόνα της εγκατάληψης.

RAIN – Amico +

 

Δημιουργώ τον δικό μου βοτανόκηπο. (herb garden)

Δημιουργούμε σε ένα μέρος του κήπου ή του μπαλκονιού μας τον δικό μας βοτανικό κήπο σε γλάστρες, παρτέρια η ζαρντινιέρες ή  οποιοδήποτε άλλο  ευφάνταστο μέρος μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε.
Μπορούμε  να ξεκινήσουμε  με εύκολα φυτά όπου  θα μπορέσουμε  να τα χρησιμοποιήσουμε  και στην κουζίνα αλλά και για την υγεία μας. Ο βασιλικός,ο δυόσμος, το δεντρολίβανο, το θυμάρι,η αρμπαρόριζα,ο μαιντανός και η ρίγανη είναι ενδεικτικά κάποια από αυτά. Σίγουρα θα βρούμε  τη χρήση τους τόσο στην ετοιμασία των καθημερινών μας γευμάτων όσο και στην  απόλαυση ενός αφεψήματος. Μαθαίνουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για την περιποίηση και φροντίδα αυτών , προμηθεύομαστε ότι θα χρειαστούμε για τον στήσιμο του …σηκώνουμε  τα μανίκια και ξεκινάμε.
Να μην  ξεχάσουμε  να συμβουλευτούμε  και τους ειδικούς  για τη φροντίδα και το πότισμα τους, όπου έξυπνη λύση  θα μπορούσε να μας φανεί και  η εγκατάσταση ενός αυτόματου συστήματος ποτίσματος. Εκτός από έξυπνη είναι και  μία οικονομική λύση και θα σας χαρίζει  πάντα  μία θελκτική  εικόνα και  ένα ευωδιαστό μπαλκόνι.

ORBIT – Buddy – Buddy II